Ceremonia de absolvire a Cursului de sergenţi nivel de bază

Publicat on octombrie 29, 2021 în Evenimente

Ceremonia de absolvire a Cursului de sergenţi nivel de bază

La data de 29 octombrie curent a avut loc ceremonia de absolvire a celei de-a cincea promoţie a Cursului de sergenţi nivel de bază desfăşurată la Academia Militare a Forelor Armate „Alexandru cel Bun”. În cadrul activităţii, un grup de sergenţi ai Armatei Naţionale au primit certificatele de absolvire din partea rectorului (comandant) interimar Academie Militară, colonel Gheorghe ȚURCANU.

Colonel Gheorghe ȚURCANU a menționat că sistemul de instruire profesională pentru sergenţi asigură personalului militar posibilitatea de a dobândi cunoştinţe şi abilităţi necesare pentru a-şi îndeplini la un nivel eficient sarcinile atribuite, îmbunătăţirea competenţelor specialităţii militare, nivelului profesional precum şi dezvoltarea personală ca persoană şi lider.

O condiţie prealabilă în atingerea acestor scopuri este instruirea consecventă în cadrul cursurilor desfăşurate de către Centrul de instruire a sergenţilor, prin consolidarea cunoştinţelor teoretice şi abilităţilor practice, contribuind la aceasta cu experienţa personală, inclusiv cu cea internaţională căpătată pe parcursul carierei sale. Deasemenea, a felicitat toţi absolvenţii pentru rezultatele obţinute, modul de comportare şi efortul depus pe întreaga perioadă de desfăşurare a cursului.