Efectivul Academiei Militare a Forțelor Armate, participă la Campania de donare voluntară a sângelui.

Publicat on octombrie 6, 2022 în Evenimente

Efectivul Academiei Militare a Forțelor Armate, participă  la Campania de donare  voluntară a sângelui.

CHIŞINĂU, 04 octombrie 2022 – Academia Militară a Forțelor Armate, a găzduit și amplasat în incinta instituției punctul de colectare a sângelui. În cadrul Campaniei de donare voluntară a sângelui, organizată de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din orașul Bălți, au participat activ un grup de studenți, militari prin contract și angajați civili ai Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandrul cel Bun”.

      Efectivul academiei, participă cu regularitate la campaniile de donare voluntară de sânge și se mîndresc că  au posibilitate să contribuie, dăruind viață prin acest act de înalt spirit civic.

      Prezent la această campanie, Ministrul apărării Anatolie NOSATÂI, a dat exemplu prin participarea personală alături de efectivul Academiei Militare la donarea de sânge.

      Campania este o măsură din cadrul ”Programului național de securitate transfuzională, autoasigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2022” și are drept scop încurajarea întregii societăți la donarea benevolă de sânge, sistematică, în schimbul unei satisfacții morale și conștientizării faptului, că au contribuit la salvarea unor vieți umane.