Bilanțul activității Academiei Militare pentru anul 2022

Publicat on decembrie 29, 2022 în Evenimente

Bilanțul activității Academiei Militare pentru anul 2022

Chișinău, 29 decembrie 2022, în cadrul Academiei Militare a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” (AMFA), șefii de secții au prezentat bilanțul retrospectiv al activității pentru anul 2022, reliefînd cu discernămînt succesele realizate. În fața auditoriei, studenții Academiei Militare, au prezentat un program de colinde și urături cu prilejul sărbătorilor de iarnă.
       În cadrul ședinței de autoevaluare, s-au discutat direcțiile de acțiune și principalii indicatori ai stării structurale și acționale a AMFA pentru anul curent, precum și obiectivele academiei stabilite pentru anul 2023.  Indicatorii prezentați, au demonstrat că AMFA și-a îndeplinit pe deplin obiectivele pentru anul 2022 și are capacitatea organizatorică și resursele necesare pentru a îndeplini obiectivelor pentru anul 2023.

       Deasemenea, au fost înaintate un șir de proiecte și activități, planificate pentru anul 2023, în vederea consolidării continue a capabilităților necesare pentru realizarea sarcinilor de perspectivă, dezvoltarea capabilităților relevante pentru îndeplinirea misiunilor și progresul instruirii personalului.
       Totodată, pentru AMFA, rămân esențiale continuarea consolidării managementului calității procesului educațional; realizarea capabilităților prioritare; dezvoltarea procesului științific, modernizarea învățământului militar și realizarea la nivel înalt a obiectivelor  pentru anul 2023, precum și creșterea atractivității profesiei militare.   

       La final, colonelul Iurie GÎRNEȚ, mulțumind personalului AMFA pentru tot efortul depus și îndeplinirea  angajamentelor, s-a exprimat: ”Fie ca, rezultatele muncii anului 2022, pline de provocări și evenimente memorabile, să devină temelia trainică a unor mari realizări în anul 2023, ce ar asigura bunăstarea și încrederea în ziua de mîine. Aceste realizări, dar și proiectele anului viitor, au fost și sînt posibile grație unei conlucrări eficiente a tuturor factorilor de decizie”.