Ceremonia de absolvire a cursului intensiv intermediar de studiere a limbii engleze

Publicat on decembrie 30, 2022 în Evenimente

Ceremonia de absolvire a cursului intensiv intermediar de studiere a limbii engleze

CHIȘINĂU, 30 decembrie 2022. În cadrul Centrului Lingvistic al Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 12.09.22 – 30.12.2022, s-a desfăşurat Cursul intensiv intermediar de studiere a limbii engleze pentru militarii Armatei Naționale.

Certificatele de competență lingvistică a militarilor au fost înmînate de către rectorul (comandant) al Academiei Militare, colonel Iurie GÎRNEŢ, în cadrul unei ceremonii de absolvire organizate cu acest prilej.

Rectorul i-a felicitat pe militarii absolvenți și a subliniat valoarea limbii engleze atît pentru cariera personalului militar al Armatei Naționale, cît și pentru participarea la exerciții și diverse misiuni internaționale.

Obiectivul principal al cursului constă în dezvoltarea performanţelor lingvistice la abilitățile de citit, ascultat, vorbit și scris, militarii fiind evaluați la final de curs în conformitate cu criteriile STANAG 6001.

Menţionăm că până în prezent 1574 de militari și angajați civili au absolvit cursuri de studiere a limbilor străine în cadrul Centrului lingvistic.