În Academia Militară a fost organizată masa rotundă sub genericul ,,FAMILIA – VALORI ȘI TRADIȚII”

Publicat on mai 25, 2023 în Evenimente

În Academia Militară a fost organizată masa rotundă sub genericul ,,FAMILIA – VALORI ȘI TRADIȚII”

Tradiţional, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, în  Academia Militară a Forţelor Armate a fost  organizată cea de-a XIII-a ediţie a Mesei rotunde  sub genericul ,,FAMILIA – VALORI ȘI TRADIȚII”.

Milenii de-a rândul, familia a însemnat totul, a fost rezervorul uman al istoriei, primul nucleu al civilizaţiei, a reprezentat stabilitate în timp şi speranţă în viitor.

Moderatorul evenimentului Ludmila VASILACHI  a menţionat că celebrarea Zilei Familiei a devinit o tradiţie frumoasă în Academia Militară, iar obiectivul principal al mesei rotunde este   promovarea valorilor familiei – egalitatea, dragostea, toleranța, empatia, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice . Au fost menționate de către participanți și unele tradții din familiile lor personale cum ar fi : cina comună; povestea de seară; excursii, plimbări cu toată familia; jocurile de masă și inteletuale, cadourile create manual; întâlnirea întregii familii pentru a face planuri, a discuta și repartiza bugetul etc.

La activitatea menționată au fost prezent oaspetele de onoare
Iulian PANAS – părintele-paroh al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.

Evenimentul dat are ca scop de a sensibiliza tinerii studenţi atât din cadrul Academiei Militare cât şi din alte instituţii superioare de învăţământ cu rolul fiecărui om în crearea unei familii cu tradiţii şi valori frumoase, importanţa menţinerii unor relaţii sănătoase şi respectului reciproc.

Ziua Internațională a Familiei  este celebrată anual la data de 15 mai în conformitate cu decizia Adunării Generale a ONU, adoptată prin Rezoluția 47/237 din 20 septembrie 1993.