(Română) Militari pregătiți pentru executarea misiunilor în Zona de Securitate

Posted on August 16, 2014 in Evenimente

(Română) Militari pregătiți pentru executarea misiunilor în Zona de Securitate

CHIŞINĂU, 16 august 2014 – La Centrul de perfecţionare continuă a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” s-a desfăşurat, în perioada 04-15 august curent, Cursul de pregătire al efectivului Armatei Naţionale preconizat pentru executarea misiunilor la posturile mixte de menţinere a păcii, dislocate în Zona de Securitate a Republicii Moldova.

Acest curs a fost organizat şi desfăşurat la Centrul de instruire al Brigazii 1 infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Potrivit maiorului Ion Ţinevschi, şeful Centrului de perfecţionare continuă, în cadrul cursului, militarii au perfecționat deprinderile practice specifice executării misiunilor în Zona de Securitate şi executarea serviciului la posturile mixte de menţinere a păcii dislocate în raioanele de est ale Republicii Moldova.

Certificatele de absolvire au fost înmînate de către comandantul (rector) Academiei Militare-colonelul Mihail Bucliș, comandantul Brigăzii 1 infanterie motorizată-colonelul Veaceslav Rusu și comandantul Centrului Militar Bălți-locotenent-colonelul Snejana Nitrean.

Ultima promoţie constituie 26 de militari prin contract, din cadrul Armatei Naţionale, care urmează, în timpul apropiat să fie detaşaţi în Zona de Securitate a Republicii Moldova.