(Română) Vizită de familiarizare la Centrul de Cultură și Istorie Militară pentru participanții Conferinţei internaţionale instruire distribuită la distanţă

Posted on November 15, 2017 in Evenimente

(Română) Vizită de familiarizare la Centrul de Cultură și Istorie Militară pentru participanții Conferinţei internaţionale instruire distribuită la distanţă

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CHIŞINĂU, 15 noiembrie 2017 – Participanții din cadrul Conferinței internaționale, instruire distribuită la distanță, au efectuat o vizită de famliarizare la Centrul de Cultură și Istorie Militară.
Grupul de participanți au vizitat muzeul militar al Armatei Naționale unde au avut posibilitatea să cunoască istoria națională a Republicii Moldova. Expoziția permanentă care reflectă memoria celui de-al doilea război mondial, tragismul conflagrației mondiale ce indică numărul participanților la război, a decedaților, dar și a celor mutilați i-a marcat profund pe experții din străinătate.
De asemenea, un interes deosebit au avut și pentru exponatele de provenienţă militară precum arme, aruncătoare de mine, obiecte explozibile, piese de vestimentaţie militară, dar și materialele de propagandă, utilizate de sovietici în timpul războiului.
Este de menționat că vizita de familiarizare a experților a fost organizată de Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun cu suportul Centrului de Cultură și Istorie Militară și nu în ultimul rând cu Ministerul Apărării.