(Română) Donaţie de carte pentru Academia Militară oferită de Ministerului Apărării Naţionale a României

Posted on May 22, 2018 in Evenimente

(Română) Donaţie de carte pentru Academia Militară oferită de Ministerului Apărării Naţionale a României

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CHIŞINĂU, 22 mai 2018 – În sala Senatului Academiei Militare a Forţelor Armate o delegaţie din România a donat instituţiei militare un set de materiale didactice, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanţii conducerii academiei.

Potrivit comandantului (rector) colonelul Sergiu PLOP, delegaţia română condusă de către Bogdan Călinescu, locţiitorul şefului Direcţiei Generale Resurse Umane a Ministerului Apărării Naţionale a României a venit cu un set de manuale şi material didactic care va completa fondul de carte a instituţiei ce va permite studenţilor militari, masteranzilor şi doctoranzilor să cerceteze domeniul militar având la dispoziţie literatură de specialitate. Setul de carte cuprinde titluri din domeniul topogeodeziei militare, NBC, geniu, forţarea cursurilor de apă, infanterie şi trupele de uscat.

Este de menţionat faptul că Academia Militară colaborează cu diverse instituţii de profil din România atât la nivel de schimb de experienţă între militari cât şi susţinerea de către numeroşi experţi care desfăşoară lecţii pentru studenţii ciclurilor de studii licentă, masterat, doctorat.