(Română) Medicii rezidenţi au depus Jurământul militar

Posted on June 15, 2018 in Evenimente

(Română) Medicii rezidenţi au depus Jurământul militar

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CHIŞINĂU, 15 iunie 2018 – Medicii rezidenţi ai Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” au depus astăzi Jurământul Militar, în timpul unei ceremonii organizate în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu Plop a felicitat medicii rezidenţi cu evenimentul unic din viaţa fiecăruia dintre ei, cu menţiunea că: „Jurământul militar este jurământul de credinţă Patriei şi poporului nostru”.

„Odată cu depunerea Jurământului Militar, Dumneavoastră aveţi datoria de a servi Patriei şi de a menţine sănătatea societăţii civile la nivel”, a subliniat colonelul Sergiu Plop.

Şeful Catedrei medicină militară şi a calamităţilor din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, dr. în ştiinţe medicale, conf. univ., colonelul-medic Vasile Dumitraş a felicitat medicii rezidenţi cu ocazia depunerii Jurământului de credinţă Patriei „este o misiune importanţă nu doar de a apăra ţara dar şi de a păstra sănătatea militarilor.

„Vă doresc succese în cariera profesională şi să implementaţi aptitudinile profesionale la cel mai înalt nivel”.

Totodată, colonelul-medic Vasile Dumitraş a subliniat că timp de un an, medicii rezidenţi au studiat la Catedra medicină militară şi a calamităţilor principale acţiuni şi tehnici de manipulare în timpul situaţiilor extremale pe timp de pace şi conflict. În perioada 5-15 iunie,  medicii rezidenţi au avut un stagiu în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” în cadrul căreia au studiat discipline de pregătire medico-militară de profil.

La finele studiilor, medicilor rezidenţi li se acordă gradul militari primar al corpul de ofiţeri „locotenent – medic în rezervă”.