(Română) Reprezentanţii Regimentului Regal Irlandez la Academia Militară

Posted on June 11, 2018 in Evenimente

(Română) Reprezentanţii Regimentului Regal Irlandez la Academia Militară

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

CHIŞINĂU, 11 iunie 2018 – Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonel Sergiu Plop a primit în vizită pe Ataşatul militar Britanic acreditat pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, comandor Neville McNally, comandantul batalionului 2, din Regimentului Regal Irlandez (2RIRISH), locotenent-colonel Paul Walkley şi adjunctul acestuia, maior Jonathan Miller (recent numit în funcţie), care au vizitat Republica Moldova.

În timpul discuţiilor au fost punctate unele repere cu referire la instruirea şi pregătirea participării echipei Academiei Militare la Competiţia Internaţională Cambrian Patrol.

Potrivit colonelului Sergiu Plop antrenamentele pentru participarea echipei Academiei Militare la Competiţia Internaţională Cambrian Patrol vor demara cu instrucţiunile generale apoi fiind planificate un şir de activităţi care vor fi utile studenţilor în cadrul exerciţiilor din timpul competiţiei.

Pentru a întregi atmosfera de lucru din partea Regimentului Regal Irlandez a fost prezentat un concert de excepţie, dedicat efectivului academiei, în scenă au evoluat interpreţi din orchestra militară a regimentului aflaţi în Republica Moldova pentru a participa şi la recepţia dedicată Majestăţii sale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, organizată la Chişinău.

De menţionat faptul că în anul 2017, o echipă de 10 studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, au reprezentat Armata Naţională cât şi Republica Moldova, aceasta fiind o premieră absolută, în colaborarea cu Regimentului Regal Irlandez, în cadrul Competiţiei Internaţionale Cambrian Patrol.

">