(Română) Absolirea Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

Posted on April 19, 2019 in Evenimente

(Română) Absolirea Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Secretarul de stat al Ministerului Apărării, domnul Vladimir Iliev a înmânat diplomele absolvenţilor Cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, în timpul unei ceremonii organizate la Acadenis Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Domnul secretar de stat i-a felicitat pe cei 28 absolvenţi şi le-a mulţumit pentru că au optat pentru acest curs urându-le succese şi realizări în cadrul instituţiilor pe care le reprezintă. În aceeaşi ordine de idei, Dumnealui a mulţumit şi profesorilor care au contribuit substanţial la asigurarea instruirii în procesul de studii.

Potrivit rectorului (comandant) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu PLOP, cursul a fost desfăşurat în perioada 14 ianuarie – 19 aprilie anul curent. Programul de studii şi activităţile didactice au fost realizate de către experţi din cadrul diferitor structuri de conducere din ţară, dar şi reprezentanţi ai mediului academic naţional şi internaţional.

În timpul studiilor, participanţii au avut numeroase vizite de familiarizare la ministerele şi instituţiile de forţă ale statului, dar şi la Departamentul Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare (Brașov, România), Universitatea Națională de apărare (București, România) și Academia Militară din or. Odesa, Ucraina.

Este de menţionat că specializarea postuniversitară de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale a început în anul 2014 şi este organizată şi desfăşurată anual de către Centrul de Studii Strategice de Apărare şi Securitate al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu susţinerea partenerilor interni şi externi.