(Română) Ataşatul militar al Poloniei şi Asociaţia de veterani polonezi în vizită la Academia Militară

Posted on November 14, 2019 in Articole, Evenimente

(Română) Ataşatul militar al Poloniei şi Asociaţia de veterani polonezi în vizită la Academia Militară

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Rectorul (comandant) al Academiei Militare a Forţelor Armate “Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu PLOP, s-a întâlnit cu comandorul Radoslaw Malicki, ataşatul militar pe lângă Ambasada Republicii Poloneze la Chişinău, însoţit de echipa Asociaţiei de veterani polonezi, pe data de 14 noiembrie curent, în incinta instituţiei.

În cadrul vizitei, domnul  Radoslaw Malicki s-a familiarizat cu istoricul şi etapele de dezvoltare ale instituţiei, obiectivele majore şi perspectivele dezvoltării ulterioare.

În timpul întrevederii, colonelul Sergiu Plop, a menţionat, că Academia Militară este o instituţie tânără, care are înregistrate un şir de aprecieri naţionale şi internaţionale. Instituţia face continuu eforturi de modernizare şi dezvoltare a procesului de studii, prin reorganizarea şi ajustarea programelor de studii la standardele occidentale.

Preşedintele Asociaţiei Persoanelor Rănite şi Vătămate la Misiunile de Peste Hotare, Tomasz Kloc, a remarcat activitatea şi importanta acestei Asociaţii, care face parte din organizaţiile nonguvernamentale în favoarea veteranilor păgubiţi, precum şi procesul de asistenţă psihologică şi reabilitare pentru veterani. Totodată, a subliniat importanţa legislaţiei şi sistemele de asistenţă pentru veterani şi veterani păgubiţi, precum şi rolul Centrului de Veterani al Acţiunilor în afara hotarelor statului.

Ulterior, a fost organizat un meci de volei din şezut de către veteranii polonezi şi studenţii militari, o activitate din cadrul planului de reabilitare şi activizare a veteranilor păgubiţi şi membrii familiilor lor pe calea sportului şi recreaţiei.

În sala clubului Academiei Militare a fost prezentat pentru vizionare filmul documentar “Veteranii. Scăpaţi de moarte”, cu participarea studenţilor şi a reprezentanţilor academiei.