(Română) Bilanţul activităţilor anuale pentru anul 2019

Posted on December 27, 2019 in Evenimente

(Română) Bilanţul activităţilor anuale pentru anul 2019

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Conducerea Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” a organizat şi desfăşurat şedinţa de bilanţ a activităților instituţiei realizate în anul 2019.

În cadrul şedinţei, rectorul (comandant) al Academiei Militare, colonelul Sergiu Plop, a menţionat progresele instituţiei în domeniul invăţământului, activității științifice, administrative, precum şi a disciplinei militare pe parcursul anului.

Deasemenea, colonelul Sergiu Plop a subliniat importanţa implicării active a  efectivului la promovarea imaginii Academiei Militare, prin participarea reprezentanților instituției, Centrelor Militare Teritoriale şi secţiilor administrativ – militare.

În cadrul şedinţei au fost enumerate performanţele studenţilor şi analiza prestaţiei cadrelor didactice pe parcursul anului, prin asigurarea calităţii învăţământului la ciclul I studii de licenţă, ciclul II studii de master şi ciclul III studii de doctorat, în scopul eficientizării procesului de învăţământ.

O realizare importantă pentru instituţie este acreditarea programelor de licență a Academiei Militare de către Comisia de evaluare externă, în perioada 24-28 iunie 2019, în baza cărora Consiliul de Conducere al Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare a decis acreditarea programelor de studii superioare de licență pentru o perioadă de 5 ani.

Prezentă la această activitate, doamna Angelina Mistreţ, vicepretor al sectorului Centru, a felicitat efectivul Academiei Militare cu prilejul frumoaselor sărbători de iarna şi a muţumit tuturor pentru implicarea activă la manifestările din Chişinău.

La finalul şedinţei, rectorul (comandat) colonelul Sergiu Plop, a felicitat întreg efectivul Academiei Militare cu prilejul sărbătorilor de iarnă, specificând  ca anul 2020 să fie un an rodnic, cu multe realizări notorii şi ascensiuni profesionale