Militarii participă la “Hai Moldova”

Publicat on mai 12, 2012 în Evenimente

Militarii participă la “Hai Moldova”

CHIŞINĂU, 12 mai 2012 – Militarii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” au participat la campania de salubrizare în cadrul Zilei Naţionale de Curăţenie „Hai, Moldova!”, organizată şi desfăşurată pe data de 12 mai în R. Moldova.
Potrivit locotenent-colonelului Iurie Gîrneţ, comandant (rector) interimar Academie Militară, dis-de-dimineaţă efectivul instituţiei s-au deplasat în perimetrul străzilor Haltei şi fîşia forestieră de pe strada Calea Basarabiei şi au desfăşurat lucrări de salubrizare pe un teritoriu de 3,5 ha, adunînd deşeuri menajere în volum de 6 tone. La acţiunea „Hai, Moldova!” au participat peste 100 de studenţi şi militari.
„Academia Militară este mereu receptivă la campania naţională de salubrizare „Hai, Moldova!” fiind o instituţie de învăţămînt superior militar, pledează întotdeauna pentru un oraş curat şi amenajat în care fiecare trebuie nu doar sa facă ordine, dar aceasta trebuie menţinută în limita posibilităţilor fiecăruia dintre noi”, a subliniat locotenent-colonelul Iurie Gîrneţ.
Potrivit locotenent-colonelului Mariana Grama, şef secţie ecologie şi protecţie a mediului din cadrul Comandamentului Logistic, Ziua Naţională de Curăţenie „Hai, Moldova!” este parte componentă a mişcării globale World Clean-up 2012, iar Armata Naţională susţine în acest fel autorităţile publice locale în comun cu Asociaţia Obştească „Medium”.
În timpul acţiunii de salubrizare studenţii au fost asiguraţi cu costume de protecţie de Asociaţia‚ „Medium”, iar autorităţile publice locale au pus la dispoziţie saci, unelte şi transport de evacuare a deşeurilor, a specificat locotenent-colonelul Iurie Gîrneţ.
Potrivit sursei citate, Ziua Naţională de Curăţenie „Hai, Moldova!” are scopul de a educa în mediul cetăţenilor spiritul ecologic şi păstrarea curăţeniei pentru a avea o ţară mai curată şi amenajată.