Omagiu pentru marele Eminescu

Publicat on iunie 15, 2012 în Evenimente

Omagiu pentru marele Eminescu

Chişinău, 15 iunie 2012 – Studenţii Academiei Militare “Alexandru cel Bun au participat pe data de 15 iunie curent, la inaugurarea expoziţiei de grafică “Opera lui Eminescu” deschisă la Biblioteca de Arte “Tudor Arghezi” din Chişinău.

„În această zi atît de însemnată pentru poporul nostru aş dori să vă amintiţi de marele poet Eminescu. Aici fiecare are posibilitatea de a se delecta cu momente inedite din creaţia poetului”: a menţionat în discursul de salut Aliona Vîrlan, şefa Bibliotecii de Arte.

Aceeaşi sursă a subliniat că „Expoziţia de grafică a Constanţei Abălaşei-Adonosă (România) este reprezentată prin multitudinea de lucrări expuse şi elucidează aspecte importante din creaţiei marelui poet, în acelaşi timp evidenţiază frumosul din operele sale”.

Evenimentul a adunat un şir de personalităţi din lumea culturii, astfel comemorînd trecerea în eternitate a poetului Mihai Eminescu. Artista emerită a poporului Paulina Zaftoni, artistul plastic Valeriu Herţa, poeta Renata Verejanu au relatat audienţei despre momente inedite din creaţia poetului. Discuţiile au fost întregite de interpretul de romanţe Tudor Ţurcanu prin intermediul pieselor de suflet „Să-mi cînţi cobzar”, „De ce nu-mi vii”.

În cadrul aceluiaşi eveniment autoarea Constanţa Abălaşei-Adonosă a lansat culegerea “Poezii pastelate”, în care a făcut o colecţie de lucrări pe diverse tematici: dragoste, viată, natură. La finele evenimentului autoarea a donat un set de cărţi bibliotecii de Arte, cît celor prezenţi în sală.

Anual în republică sînt organizate diverse evenimente de omagiere a poetului Mihai Eminescu, supranumit „Luceafărul poeziei româneşti”. În anul 2012 s-au împlinit 123 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului.