Studenţii militari prezintă teze de licenţă

Publicat on iunie 25, 2012 în Evenimente

Studenţii militari prezintă teze de licenţă

CHIŞINĂU, 25 iunie 2012 – Studenţii anului IV de studii ai Academiei Militare “Alexandru cel Bun” în perioada 25-27 iunie curent, susţin tezele de licenţă în prezenţa comisiilor de specialitate.

Locţiitorul interimar comandant Academie Militară pentru învăţămînt (prorector) locotenent-colonelul Gheorghe Turcanu, a specificat, că la susţinerea tezelor de licenţă sunt implicaţi 106 absolvenţi. Temele tezelor de licenţă au fost propuse anterior, iar un urma solicitării studenţilor au fost acceptate şi aprobate spre elaborare şi susţinere publică.

În prima zi de susţinere a tezelor una dintre temele prezentate a fost proiectarea unui tir interactiv de imitare a tragerii din armamentul uşor de infanterie prezentată de către studentul Mihail Pavlov, specialitatea transmisiuni. Teza de licenţă este axată pe proiectarea şi perfectarea sistemelor de instruire interactivă care va putea fi utilizată pentru instruirea personalului din Armata Naţională, în ceea ce priveşte executarea tragerilor din armamentul uşor de artilerie. Accentul de bază al lucrării a fost pus pe imitarea tragerilor din pistolul-mitralieră AKM cu ochirea ţintei, imitarea sunetului împuşcăturii şi al reculului armei.

La absolvirea Academiei Militare, tinerilor li se acordă gradul militar primar al corpului de ofiţeri – “locotenent”. Ceremonia festivă de înmînare a diplomelor de absolvire, va avea loc pe data de 30 iunie 2012, în scuarul Arcului de Triumf.