„Cupa ministrului Apărării” a revenit Academiei Militare

Publicat on august 23, 2012 în Evenimente

„Cupa ministrului Apărării” a revenit Academiei Militare

CHIŞINĂU, 23 august 2012 – Echipa Academiei Militare „Alexandru cel Bun” a devenit marea cîştigătoare la probele aplicativ-militare „Cupa ministrului Apărării” pe data de 23 august, pentru al doilea an consecutiv.

În clasamentul general pe echipe Academia Militară „Alexandru cel Bun” s-a clasat pe locul întîi şi a surclasat echipele Batalionului cu destinaţie specială şi Brigăzii 1 infanterie motorizată, care au obţinut respectiv poziţiile doi şi trei din competiţie.

Şeful Marelui Stat Major, Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Vitalie Stoian, prezent la ceremonia festivă de premiere a înmînat cupa transmisibilă echipei învingătoare, iar echipele deţinătoare a locurilor doi şi trei au fost decorate cu diplome şi medalii.

Premiul special al competiţiei a fost înmînat maiorului Radu Ţurcan,  locţiitor şef secţie – şef secţiune planificare a procesului educaţional din cadrul Academiei Militare. Acesta a devenit învingător în finalul competiţiei trînta, fiind premiat cu un berbec.

La tenis-bol reprezentativa Academiei Militare s-a clasat pe locul întîi şi a obţinut cupa.

În cadrul concursului aplicativ-militar „Cupa ministrului Apărării”, militarii au concurat la nouă probe, iar alte trei probe – tragerea otgonului, lupta naţională „Trînta” şi tenis-bol au fost organizate în afara concursului.

La probele individuale militarii au concurat la trecerea pistei cu obstacole, urcarea prin răsturnare, aruncarea grenadei de mînă la distanţă.

Bărbaţii au concurat la proba de pentatlon, care a inclus alergare de distanţa de 100 metri, tracţiuni în braţe la bara fixă, trecerea pistei cu obstacole, o cursă de anduranţă pe distanţa de 3000 metri şi un exerciţiu de control general cu trageri din pistol. Femeile au concurat la triatlon militar, constituită din ridicarea trunchiului la verticală din poziţia culcat dorsal, trageri din pistol şi alergare pe distanţa de 1000 metri.

Scopul competiţiei sportive este perfecţionarea măiestriei şi performanţelor sportive a militarilor Armatei Naţionale. În anul curent la concursul aplicativ-militar „Cupa ministrului Apărării” au participat circa 120 de militari din 11 unităţi ale Armatei Naţionale.