În memoria lui Leonid Cucer

Publicat on septembrie 24, 2012 în Evenimente

În memoria lui Leonid Cucer

Chişinău, 22 septembrie 2012-Un grup de studenţi ai Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, au participat la cursa de alergări în memoria lui Leonid Cucer, organizată în parcul Valea Trandafirilor din capitală.

Potrivit locotenentului Natalia Lefter, lector la catedra pregătire fizică şi sport a Academiei Militare, la eveniment au participat circa 100 persoane, care prin gestul lor au cinstit memoria lui Leonid Cucer, antrenor al Republicii Moldova. Scopul fiind promovarea modul sănătos de viaţă dar şi solidaritatea generaţiilor.

La cursa de alergări au participat concurenţi din diferite vîrste între 12- 65 ani. De menţionat că la eveniment nu există limite de vîrste, au declarat organizatorii.

La proba de 6000 m primul a trecut linia de sosire studentul  Sergiu Prepeliţă, urmat de studentul Vasile Diaconu, deţinătorul locului secund, iar studentul Sergiu Ciorici a obţinut locului III, toţi fiind studenţi ai anului intîi de la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. La final cîştigătorii au fost premiaţi cu diplome de merit.

Pe aleile scuarului din Valea Trandafirilor, zeci de amatori ai alergărilor s-au întrunit pentru a-i aduce un omagiu celui care a fost Leonid Cucer, fondatorul Clubului „Expres”, un veritabil epicentru al modului sănătos de viaţă. În anul curent evenimentul este la a VIII-a ediţie.