Experienţă internaţională cu participarea studenţilor militari

Publicat on aprilie 26, 2013 în Evenimente

Experienţă internaţională cu participarea studenţilor militari

CHIŞINĂU, 25 aprilie 2013 – În perioada 25-26 aprilie, curent, studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au participat la Conferinţa internaţională cu genericul „Dezvoltarea invăţămîntului superior şi a societăţii democratice în perioada economiei de piaţă în contextul european”. Evenimentul s-a desfăşurat la Universitatea „Perspectiva-Int” şi a fost organizat in colaborare cu Ministerul  Educaţiei  al  Republicii  Moldova.

Potrivit organizatorilor, la conferinţă au participat savanţi, profesori şi studenţi din domeniile: istorie, politologie, pedagogie, design, reprezentind mai multe tari, printre care – Austria, Canada, Ucraina si Moldova.

Potrivit locotenent-colonelului (r) Anatolie Leşcu, lector la Catedra Ştiinţe umanistice şi limbi moderne, studenţii militari au participat în cadrul Secţiei ştiinţifice de istorie, politologie şi relaţii internaţionale. Ei au fost sustinuti de un grup de lectori din instituţie, prezentînd informaţia din surse sigure, minuţios documentate şi în conformitate cu domeniul propus.

In timpul prezentării lucrărilor, studenţii militari s-au axat pe genericul istoriei, una dintre temele de baza fiind „Prezentarea rolului Cetăţii Hotin in contextul european”.

Este de menţionat faptul că participarea la această conferinţă a profesorilor şi studenţilor este o premieră absolută pentru Academia Militară „Alexandru cel Bun”.