Studenții militari au depus jurământul

Publicat on august 24, 2013 în Evenimente

Studenții militari au depus jurământul

Chişinău, 24 august 2013 — Studenţii anului I ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” au depus jurămîntul militar în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate” din capitală.

Viceministrul Apărării, Igor Panfile, prezent la eveniment, a felicitat cei 68 de studenţi, cu ocazia depunerii jurămîntului de credinţă Patriei. „Dumneavoastră sînteţi viitorul Armatei Naţionale, promotorii schimbării. Prin urmare, aveţi obligaţia şi responsabilitatea, în patru ani de studii, să fiţi perseverenţi, să investiţi în cunoştinţe şi să înţelegeţi că viitorul aparţine celor buni la carte. Pentru că numai un corp de ofiţeri serios instruiţi, militari profesionişti, poate consolida o armată modernă, adaptată exigenţelor existente în prezent”, le-a spus viceministrul studenţilor de la anul întîi.

Comandantul-rector al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a declarat că studenţii înmatriculaţi, au demonstrat la examenele de admitere şi în cadrul cursului de integrare cunoştinţe temeinice şi pregătire fizică bună. „Am certitudinea că, pe parcursul celor patru ani de studii, ei vor însuşi arta militară şi se vor conforma rigorilor curente specifice învăţămîntului militar naţional, racordat la cel internaţional”, a menționat colonelul Bucliş.

La ceremonia de depunere a jurămîntului militar au participat atât rudele studenţilor cât și reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării, Marelui Stat Major, veterani de război şi cadre militare în rezervă.

Studenţii admişi la Academia Militară au urmat, timp de trei săptămîni, cursul de integrare militară, desfăşurat la Baza militară de instruire Bulboaca, unde au studiat pregătirea militară generală, instrucţia de front, pregătirea geniu, efectuînd şi trageri de luptă.

În anul de studii 2013-2014, la Academia Militară au fost admişi 68 de tineri, dintre care 10 sunt fete. Durata studiilor în Academia Militară este de patru ani.