Echipa de fotbal de copii a Academiei Militare a participat la un turneu comemorativ

Publicat on aprilie 24, 2014 în Evenimente

Echipa de fotbal de copii a Academiei Militare a participat la un turneu comemorativ

CHIŞINĂU, 24 aprilie 2014 – Echipa de fotbal de copii a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a participat pe data de 24 aprilie curent, la Turneul comemorativ „Cupa 1986”, organizat de Asociaţia „Uniunea Cernobîl” din Republica Moldova, în memoria eroilor căzuţi la datorie, dar şi cu ocazia aniversării a 28-a de la producerea avariei.

Turneul a fost organizat la Clubul Sportiv de Fotbal Buiucani, din capitală.

Potrivit organizatorilor, la turneu au evoluat opt echipe de de copii, de la şcolile sportive din localităţile Chişinău, Bălţi, Măgdăceşti, Ialoveni şi Orhei.

Şeful catedrei pregătire fizică şi sport a Academiei Militare, maiorul Emil Guţu, a menţionat că în cadrul turneului de fotbal, echipa de copii a jucat trei meciuri, dintre care în două jocuri, a obţinut victoria, clasîndu-se pe locul cinci.

În clasamentul final echipa Zimbru din capitală, a obţinut locul întîi, fiind urmată de echipa Buiucani 1 (Chişinău), iar poziţia a treia a revenit echipei din Orhei.

La finalul competiţiei, organizatorii turneului au decorat cu diplome şi medalii de merit copiilor participanţi. Totodată, fiecare echipă participantă a primit cîte o minge şi dulciuri pascale.

Este de remarcat faptul că echipa de fotbal a Academiei Militare întruneşte copii militarilor şi angajaţilor civili.