Certificate de absolvire pentru ofiţeri interarme

Publicat on mai 30, 2014 în Evenimente

Certificate de absolvire pentru ofiţeri interarme

CHIŞINĂU, 30 mai 2014 – Un grup de ofiţeri ai Armatei Naţionale, pe data de 30 mai 2014, au primit certificatele de absolvire a Cursului de stat major pentru ofiţeri interarme, organizat şi desfăşurat în Centrul de perfecţionare continuă a Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în cadrul unei ceremonii festive.

Certificatele au fost înmînate de către comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, care a subliniat că acest curs este unul semnificativ pentru ofiţerii Armatei Naţionale şi permite acestora perfecţionarea continuă în domeniul artei militare.

Potrivit şefului interimar al Centrului de perfectionare continuă, maior Ion Cozma, curricula cursului este divizată în două etape. În cadrul etapei iniţiale militarii au desfăşurat activităţi ce ţin de pregătirea acţiunilor militare. În perioada studiilor ofiţerii au învăţat materialul on-line pe platforma ILIAS, unde au asimilat cunoştinţe teoretice în domeniul planificării, organizării şi conducerii trupelor la nivel batalion/brigadă. La etapa a doua, militarii au executat un exerciţiu de stat major, în cadrul căruia au aplicat cunoştinţele teoretice, studiate anterior. Durata cursului de stat major este de şapte săptămîni.

Promoţia curentă constituie 26 de absolvenţi, aceştia fiind reprezentanţi ai marilor unităţi şi unităţi militare ale Armatei Naţionale, în grad de locotenent major, căpitan şi maior.