Studenţii Colegiului de Transporturi în vizită la Academia Militară

Publicat on mai 8, 2014 în Evenimente

Studenţii Colegiului de Transporturi în vizită la Academia Militară

CHIŞINĂU, 08 mai 2014 – Studenţii Colegiului de Transporturi din Chişinău, au vizitat astăzi, 08 mai, Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Circa 100 tinerii, au avut posibilitatea de a se familiariza cu istoria, structura, catedrele, sălile de studii, căminele şi cazarmele studenţeşti, să cunoască viaţa şi activitatea studenţilor militari, condiţiile de studii şi trai, armamentul şi tehnica militară din dotarea instituţiei.

Totodată, a fost organizată o expoziţie de armament pentru tineri şi un spectacol de exerciţii de luptă corp la corp, pregătit de către studenţii militari.

Comandantul (rector) al Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a adus la cunoştinţă tinerilor studenţi modalitatea de activitate a  instituţiei militare, precum şi algoritmul de selectare, pentru continuarea studiilor în academie.

La rîndul său, domnul Pavel Untilă, şeful secţiei Diagnosticarea Computerizată şi Omologarea Transportului Auto al Colegiului de Transporturi din Chişinău, a mulţumit conducerii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, pentru organizarea evenimentului, cu menţiunea că tinerii trebuie să cunoască care sunt etapele instruirii şi formării viitoarelor cadre de ofiţeri în Armata Naţională.