Militarii Armatei Naţionale studiază managementul muniţiilor

Publicat on septembrie 10, 2014 în Evenimente

Militarii Armatei Naţionale studiază managementul muniţiilor

CHIŞINĂU, 10 septembrie 2014 – La Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a demarat cel de-al doilea modul al Cursului specializat în domeniul managementului stocurilor de armament şi muniţii.

Potrivit şefului serviciu armament şi muniţii, secţia armament şi tehnică militară din cadrul Direcţiei logistice, maiorul Oleg Pulbere, evenimentul, care se desfăşoară în perioada 10-26 septembrie, cuprinde sesiuni practice, în cadrul cărora specialişti din Armata Naţională, dar şi din alte instituţii, sunt instruiţi în domeniul managementului muniţiilor. „Cursul respectiv reuneşte 18 militari ai Armatei Naţionale, precum şi reprezentanţi ai Ministerelor de Interne şi Justiţiei, dar şi ai Serviciului de Informaţii şi Securitate, care, în luna martie curent, au participat la modulul teoretic”, a menţionat maiorul Pulbere.

Sursa a specificat că activitatea este moderată de un grup de experţi din Austria, Suedia, Canada şi Germania, care le vor demonstra beneficiarilor cursului cele mai bune practici internaţionale de depozitare şi management a stocurilor de armament şi muniţii.

Cursul „Managementul stocurilor de armament şi muniţii” se desfăşoară în trei etape şi face parte din seria de proiecte implementate în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Apărării şi OSCE cu privire la punerea în aplicare a Programului complex în domeniul armelor de calibru mic şi armament uşor şi al armamentului convenţional în Republica Moldova, semnat la 28 octombrie 2010.

Evenimentul a demarat în primăvara anului curent şi se va încheia în anul 2017.