Principii de mediere a conflictelor cu caracter juridic

Publicat on decembrie 11, 2014 în Evenimente

Principii de mediere a conflictelor cu caracter juridic

CHIŞINĂU, 11 decembrie 2014 – Locotenent-colonelul (r) Victor  Cojocari, expert în medierea conflictelor cu caracter juridic, a susţinut o lecţie publică pentru studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu tematica: „Tipuri de conflicte: principii fundamentale de mediere”.

În cadrul lecţiei prezentate, expertul Victor Cojocari a explicat studenţilor militari care sunt esenţialele metode de mediere a conflictelor şi cum pot fi soluţionate acestea pe cale amiabilă. Esenţa procesului constă într-un set de principii fundamentale ale medierii, cum ar fi: independenţă, acceptul benevol al părţilor, imparţialitate, neutralitate, confidenţialitate, respectul faţă de părţile aflate în conflict, precum şi calitatea serviciului de mediere în astfel de cazuri.

Informaţiile prezentate de către domnul Victor Cojocari prezintă un vădit interes teoretic şi aplicativ pentru studenţii militari, viitori comandanţi în unităţile Armatei Naţionale, pe motiv că oferă soluţii practice şi valabile pentru domeniul militar. Depăşirea dificultăţilor de acest gen presupune anume aplicarea corectă şi la timp a respectivelor rigori în medierea diverselor tipuri de conflicte.

Este de menţionat că expertul în mediarea conflictelor, domnul Victor Cojocari, este şeful Biroului Individual al Mediatorului.