Serată de omagiere a marelui Eminescu

Publicat on ianuarie 21, 2015 în Evenimente

Serată de omagiere a marelui Eminescu

CHIŞINĂU, 21 ianuarie 2015 – Studenţii Academiei Militare a Forţelor Militare „Alexandru cel Bun” au participat, pe data de 21 ianuarie curent, la serata literară cu genericul „Tînguiosul glas de clopot”, cu ocazia a 165 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu.

Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonel Mihail Bucliş a specificat că a devenit deja o frumoasă tradiţie de a organiza activităţi culturale, care au contribuţie esenţială în educarea tinerei generaţii, iar fiecare dintre studenţii militari au de învăţat din operele marelui Eminescu.

La eveniment au fost invitaţi regizorul şi scriitorul Vasile Căpăţînă, Mariana Bahnaru, artistă a poporului, care au delectat audienţa cu un recital de versuri din creaţia marelui poet. Interpreţii Ilie Valuţă şi Inga Lupu au venit în faţa publicului cu piese muzicale de suflet.

„În aceste zile atît de însemnate pentru poporul nostru aş dori să vă amintiţi de marele poet Eminescu, de acel tezaur care a fost lăsat drept moştenire nouă, celor care suntem urmaşii creaţiei eminesciene. Aici, fiecare are posibilitatea de a cunoaşte momente inedite din creaţia poetului”, a menţionat în discursul de salut Vasile Căpăţînă.

Serata literară a culminat cu un spectacol teatralizat „Corespondenţa dintre Mihai Eminescu şi Veronica Micle”, secvenţe ce elucidează unicitatea şi frumosul din operele poetului, în calitate de protagoniști fiind studenţii militari.