Cadeţi militari americani – stagiari în Academia Militară

Publicat on martie 20, 2015 în Evenimente

Cadeţi militari americani – stagiari în Academia Militară

CHIŞINĂU, 20 martie 2015 – Comandantul (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a avut o întrevedere, astăzi, 20 martie, cu doi cadeţi de la Academia West Point din SUA, aflaţi la stagiu în instituţie.

În timpul discuţiilor cu cadeţii David W Sundberg şi Andrew T Plautz, colonelul Mihail Bucliş a subliniat, că „stagiul studenţilor americani în Academia Militară „Alexandru cel Bun” face parte din programul „Foreign Academy Exchange Program”, care prevede schimb de cadeţi între instituţiile militare ale Republicii Moldova şi SUA”.

La rîndul său, cadeţii au mulţumit conducerii Academiei Militare pentru ospitalitate şi programul de activitate divers, în cadrul căruia, au avut posibilitatea de a cunoaşte atît aspectele de pregătire militară cît şi cele ce ţin de domeniul cultural.

Vizita cadeţilor de la Academia West Point din SUA, în perioada 14-22 martie curent, este o premieră pentru Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Ulterior, în perioada  22-28 aprilie 2015, pentru prima dată, doi studenţi din Academia Militară vor călători în SUA, pentru schimb de experienţă la Academia Militară West Point din SUA.