Ofiţeri pregătiţi pentru funcţii de comandant batalion

Publicat on mai 29, 2015 în Evenimente

Ofiţeri pregătiţi pentru funcţii de comandant batalion

CHIŞINĂU, 29 mai 2015 – Pe data de 29 mai curent, un grup de  ofiţeri ai Armatei Naţionale au primit diplomele de absolvire ale Cursului de stat major pentru ofiţeri interarme distribuit la distanţă, desfăşurat de Centrul perfecţionare continuă al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în timpul unei ceremonii.

Certificatele de absolvire au fost înmînate de către comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş.

Potrivit şefului Centrului perfecţionare continuă, locotenent-colonelul Viorel Sîrghi, Cursul de stat major pentru ofiţeri interarme distribuit la distanţă organizat şi desfăşutat în perioada 06 aprilie – 29 mai curent este necesar militarilor pentru promovarea în funcţii de maior. Cursul dat face parte din ghidul de pregătire al militarilor din Armata Naţională şi contribuie esenţial la formarea continuă a corpului de ofiţeri şi totodată, pentru pregătirea ofiţerilor în domeniul de activitate la nivel de comandant batalion.

Sursa a specificat că acest curs are scopul de a pregăti ofiţerii pentru îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu în funcţie de comandant de batalion cît şi dezvoltarea competenţelor şi capacităţilor de manager, specialist militar, luptător şi educator.

Promoţia curentă are 26 absolvenţi, reprezentanţi ai unităţilor militare ale Armatei Naţionale.