Absolvenţi ai Cursului de bază de studiere a limbii engleze

Publicat on februarie 5, 2016 în Evenimente

Absolvenţi ai Cursului de bază de studiere a limbii engleze

CHIŞINĂU, 05 februarie 2016 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au primit certificatele de absolvire a Cursului  de bază de studiere a limbii engleze în cadrul unei ceremonii, pe data de 05 februarie curent, la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. Cursul a fost desfăşurat la Centrul Lingvistic al instituţiei de învăţămînt.

Locţiitorul comandantului pentru învăţămînt (prorector), colonelul Gheorghe Ţurcanu a subliniat importanţa cunoaşterii unei limbi străine de către militari, ceea ce permite acestora, aspirarea ulterioară la cursuri de perfecţionare peste hotarele ţării. Totodată, colonelul Gheorghe Ţurcanu a felicitat absolvenţii dorindu-le realizări în cariera militară şi numai bine în viaţa personală.

Potrivit şefului înterimar al Centrului Lingvistic, locotenent Tamara Baban, la acest curs au participat 10 militari ai Armatei Naţionale. Durata de studii la curs a fost de 19 săptămîni, în cadrul căreia militarii au studiat intensiv limba engleză, avînd drept obiectiv de bază dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi  (citit, ascultat, scris şi vorbit). La final, militarii au susţinut un examen de evaluare a abilităţilor lingvistice  în conformitate cu criteriile STANAG 6001.

Este important de menţionat faptul că actualmente circa 1300 de militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale au beneficiat de cursurile de studiere a limbilor străine, desfăşurate în cadrul Centrului Lingvistic AMFA.