Cadeţi americani vizitează Academia Militară

Publicat on martie 16, 2016 în Evenimente

Cadeţi americani vizitează Academia Militară

CHIŞINĂU, 16 martie 2016 – Comandantul-rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Iurie Bruma, a avut o întrevedere de lucru, cu un grup de cadeţi americani, condus de căpitanul Michelle Obrien-Gietka de la Academia West Point din SUA, aflaţi în vizită în Republica Moldova.

Potrivit comandantului-rector al Academiei Militare, colonelul Iurie Bruma, vizita studenţilor americani face parte din programul „Foreign Academy Exchange Program”, în cadrul căruia sunt incluse vizite de familiarizare cu instituţiile de învăţămînt din  Republica Moldova. De asemenea, prezenţa la asemenea activităţi oferă posibilitatea de a face schimb de experienţă dintre cadeţii americani şi studenţii militari moldoveni.

La Academia Militară, reprezentanţii Academiei Weest Point din SUA au vizitat edificiile instituţiei, sălile de studii, cantina, cazarmele şi căminele studenţeşti.

La finele vizitei, oaspeţii au mulţumit conducerii Academiei Militare pentru organizarea la nivel înalt al vizitei şi totodată, specificînd că sunt pentru prima dată în ţara noastră şi au rămas placut impresionaţi de ospitalitatea moldovenilor.