Expert străin instruieşte studenţii în domeniul artei militare

Publicat on martie 31, 2016 în Evenimente

Expert străin instruieşte studenţii în domeniul artei militare

CHIŞINĂU, 31 martie 2016 – Expertul Don Crane, reprezentant al Colegiului de Război din Statele Unite ale Americii a efectuat o vizită de asistenţă  în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, în perioada 28 – 31 martie curent.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonelul Iurie Bruma, vizita a avut loc în conformitate cu Planul de activitate al Programului de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP) – Moldova, pentru anul  2016.

Activitatea s-a încadrat în contextul susţinerii implementării obiectivelor de modernizare a învăţămîntului militar şi racordarea acestuia la standartele occidentale, cît şi dezvoltarea Academiei Militare cu suportul Programului de Consolidare a Instruirii în domeniul Apărării (DEEP).

Şeful catedrei Arta militară, locotenent-colonelul Pavel Croitoru a menţionat că în timpul vizitei expertul Don Crane a ţinut lecţii studenţilor ciclului I licenţă, ciclului II de studii, masterat şi participanţilor la cursul postuniversitar în domeniul securității și apărării la disciplina ,,Elemente de artă militară” .

Totodată, expertul a familiarizat cadrele didactice ale academiei cu noile tehnici de predare şi instruire a studenţilor militari.