Studierea limbii franceze în colaborare cu experţi străini

Publicat on aprilie 28, 2016 în Evenimente

Studierea limbii franceze în colaborare cu experţi străini

CHIŞINĂU, 28 aprilie 2016 –  În perioada 04-28 aprilie curent, la Centrul lingvistic al academiei, colonelul (r) Jean-Bernard Colle, meditator de limba franceză, a ținut un curs de lecții, participanților la cursul de instruire a limbii franceze.

Şeful Centrului lingvistic, locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal a specificat că vizita oficialului a fost axată pe familiarizarea cu activitatea Centrului lingvistic şi anume cunoaşterea procesului de instruire și desfășurare a cursului de studiere a limbii franceze.

„În perioada menționată, studenţii au beneficiat de contact direct cu vorbitor nativ de limbă franceză, în paralel cu instruirea academică a acestora, efectuată de către cadrele didactice ale Centrului lingvistic”, a subliniat locotenent-colonelul Ludmila Ianovici-Pascal.

La finele vizitei domnul Jean-Bernard Colle a avut o întrevedere cu oficialii din cadrul Ministerului Apărării şi conducerea Academiei Militare. Aceştea din urmă au ţinut să mulţumească oficialului francez pentru implicarea şi asistenţa acordată, accentuînd despre importanţa asigurării continuităţii programului respectiv în cadrul Armatei Naţionale.

Experiența de acest gen, este o premieră pentru instruirea lingvistică a limbii franceze în Armata Națională.