Colaborare la nivel instituţional universitar

Publicat on mai 18, 2016 în Evenimente

Colaborare la nivel instituţional universitar

CHIŞINĂU, 18 mai 2016 – Dr. în istorie Antoniu Martin, reprezentantul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, România a oferit o donaţie de carte pentru biblioteca Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare, colonelul Iurie Bruma setul de literatură donată cuprinde volume din domeniile: relaţii internaţionale, ştiinţe politice, politologie, relaţia cu mass media, drepturile omului, cărţi de semibeletristică şi istoria contemporană.

„Această impunătoare colecţie va sta la dispoziţia beneficiarilor bibliotecii şi va servi ca suport de documentare în studierea tematicilor solicitate, fiind utilă cadrelor didactice cît şi studenţilor instituţiei de învăţămînt” a menţionat colonelul Iurie Bruma.

La rîndul său, istoricul Antoniu Martin a specificat că această donaţie este un început de colaborare dintre cele două instituţii de învăţămînt, iar conducerea Universităţii din Arad intenţionează să contribuie ulterior cu noi titluri de carte pentru suport ştiinţific Academiei Militare.

Este de menţionat, că în timpul cel mai apropiat va fi semnat un Acord de colaborare la nivel instituţional, Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Moldova şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, România, care va cuprinde noi colaborări în cadrul programului ERASMUS – de mobilitate a cadrelor didactice şi studenţilor din universităţile semnatare.