Instruire militară pentru colaboratorii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”

Publicat on mai 30, 2016 în Evenimente

Instruire militară pentru colaboratorii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger”

CHIŞINĂU, 30 mai 2016 – Colaboratorii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a Ministerului Afacerilor Interne au fost instruiţi de către un grup de instructori ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” în timpul unui curs de perfecţionare, organizat în premieră, în perioada 10-19 mai curent.

Potrivit locotenent-colonelului Vladislav Procopii, şef catedră Sisteme de armament a Academiei Militare, cursul de perfecţionare a fost organizat la iniţiativa Ministerului Afacerilor Interne. Cursul a cuprins două etape. Etapa teoretică a inclus studierea privind cunoaşterea compartimentului de luptă a transportatorului amfibiu blindat TAB-80; capacităţile tactico-tehnice a armamentului de pe TAB, regulile de tragere din armamentul de infanterie, verificarea, reglarea şi aducerea la bataia de luptă a armamentului de pe TAB-80 şi AGS-17, întreţinerea şi deservirea armamentului.

Partea practică a fost desfăşurată la Centrul de instruire al Armatei Naţionale, unde poliţiştii au fost instruiţi la compartimentul verificării şi reglării practice a echipajelor transportatorului amfibiu-blindat TAB-80 şi servanţilor aruncătoarelor de grenade automate AGS-17. Instruirea practică a finalizat cu exerciţiul tactic de trageri de luptă din armament TAB-80 şi AGS-17 executat la distanţe reale.

La finele activităţii, reprezentanţii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” au mulţumit conducerii Academiei Militare şi instructorilor pentru instruirea la nivel înalt a poliţiştilor, colaborarea fructuoasă şi inaltul profesionalism de care au dat dovadă la pregătirea cursanţilor.