Abordări ştiinţifice din perspectiva experţilor străini

Publicat on februarie 1, 2017 în Evenimente

Abordări ştiinţifice din perspectiva experţilor străini

CHIŞINĂU, 30 ianuarie 2017 – Audienţii cursului postuniversitar de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale, cu genericul „Probleme actuale ale securităţii naţionale” au participat în cadrul lecţiei publice, cu tema „Federalism şi suveranitate naţională în construcţia europeană”,  susţinută de către profesorul universitar Antoniu Martin, de la Universitatea „Vasile Goldiş”, or. Arad, România.

În cadrul  prelegerii s-au discutat un şir de subiecte care vizează procesele migraţionale la etapa actuală, strategiile de politică pentru diverse sectoare de activitate din cadrul Uniunii Europene, tendinţele şi schimbările în modelele de abordare a obiectivelor de securitate naţională, agresiunile asimetrice în contextul statelor cu un anumit grad de vulnerabilitate, federalizarea – din perspectiva abordărilor teoretice, precum şi suveranitatea naţională.

Evenimentul a avut loc în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară al Armatei Naţionale şi se încadrează în ciclul de lecţii publice susţinute la Cursul postuniversitar.