Absolvirea cursurilor de studiere a limbii engleze

Publicat on februarie 10, 2017 în Evenimente

Absolvirea cursurilor de studiere a limbii engleze

CHIŞINĂU, 10 februarie 2017 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au primit certificatele de absolvire a cursurilor intensive de bază şi intermediar de învăţare a limbii engleze în cadrul unei ceremonii organizate de Centrul Lingvistic al Academiei Militare.

Prezent la eveniment, Domnul locotenent-colonel Vitalie Tafune, i-a felicitat pe absolvenţi urându-le să participe activ la programele Armatei Naţionale oferite de diferite ţări şi i-a îndemnat pe militari să participe la diferite misiuni internaţionale.

De asemenea, comandantul (rector) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate, colonel Gheorghe Ţurcanu a menţionat că studierea şi cunoaşterea limbilor străine este o necesitate pentru militari şi oferă posibilitatea de a opta pentru cursuri de perfecţionare în străinătate.

Potrivit şefului Centrului Lingvistic, locotenet-colonelului (r) Ion Serjant, cursul de studiere a limbii engleze a fost absolvit de 28 militari ai Armatei Naţionale şi s-a desfăşurat în perioada 12 septembrie 2016 – 10 februarie 2017. Perioada de studii a inclus şedinţe teoretice şi practice cu studierea şi dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit şi scris), participanţii fiind evaluaţi la competenţele lingvistice conform standardelor moderne. La final, militarii au susţinut un examen de evaluare a abilităţilor lingvistice  în conformitate cu criteriile STANAG 6001.