Ataşatul militar al Germaniei a vizitat Academia Militară la finele mandatului

Publicat on august 22, 2017 în Evenimente

Ataşatul militar al Germaniei a vizitat Academia Militară la finele mandatului

CHIŞINĂU, 22 august 2017 – Ataşatul militar al Republicii Federale Germania pentru Republica Moldova, cu sediul la Bucureşti, locotenent-colonelul Marc Ascui, a vizitat Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, cu ocazia încheierii mandatului în calitate de ataşat militar în Republica Moldova. În timpul vizitei, Domnul Ascui a fost însoţit de noul ataşat al apărării al Republicii Federale Germania, locotenent-colonelul Christian Ziese.

În cadrul vizitei, noul ataşat s-a familiarizat cu istoricul, etapele de dezvoltare a instituţiei militare, obiectivele şi misiunile de bază cât şi cu perspectivele dezvoltării ulterioare a unicii instituţii de învăţământ militar superior din ţara noastră.

În cadrul întrevederii, locotenent-colonelul Christian Ziese a menţionat că este impresionat de motivaţia academiei de a progresa şi Dumnealui este determinat să contribuie prin multiple activităţi la dezvoltarea relaţiilor moldo-germane.  

 La rândul său, colonelul Sergiu Plop, comandant (rector) Academie Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a apreciat activitatea şi profesionalismul locotenent-colonelului Marc Ascui şi i-a mulţumit pentru suportul acordat instituţiei privind instruirea militarilor la diverse cursuri.

 Domnul Plop a urat succes locotenent-colonelului Marc Ascui în misiunile viitoare şi totodată l-a felicitat pe  locotenent-colonelul Christian Ziese cu ocazia numirii în funcţie.