Echipa Academiei Militare este pregătită pentru a începe competiţia Cambrian Patrol

Publicat on octombrie 17, 2017 în Evenimente

Echipa Academiei Militare este pregătită pentru a începe competiţia Cambrian Patrol

CHIŞINĂU, 17 octombrie 2017 — Echipa Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” care va participa, în premieră, la competiţia „Cambrian Patrol 2017” a fost instruită de Regimentul Regal Irlandez în perioada 11 – 17 octombrie curent în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Potrivit comandantului (rector) al Academiei Militare a Forţelor Armate, colonelul Sergiu Plop, echipa Academiei Militare a beneficiat de o instruire în teren similar celui care se va desfăşura (relief, condiţii climaterice) ceea ce presupune adaptarea acesteia către concursul care va demara pe data de 19 octombrie curent.

Amintim că echipele participante sunt formate din opt membri şi sunt testate abilităţile lor de conducere, auto-disciplină, curaj, rezistenţă fizică şi determinare. În mai puţin de 48 de ore trebuie să parcurgă o distanţă de 50 de kilometri, gazda, armata britanică, supraveghează participanţii în timp ce aceştia îndeplinesc numeroase tipuri de sarcini militare. Competiţia militară se desfăşoară în munţii Cambrian şi includ: navigarea terenului mlăştinos, modul de acţiune pe câmpul de luptă incluzând câmpurile minate ale inamicilor, acordarea primului ajutor medical victimelor lor,  traversarea râului Cambrian, fiind îmbrăcaţi din punct de vedere militar complet, cu un rucsac de 30 de kilograme, în timp ce păstrează arma uscată.

Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” participă în premieră la competiţia internaţională „Cambrian Patrol”.