Eroii nu mor niciodată. Conflictul armat de pe Nistru. Ediția I, 2017

Publicat on noiembrie 28, 2017 în Evenimente

Eroii nu mor niciodată. Conflictul armat de pe Nistru. Ediția I, 2017

CHIȘINĂU, 27 noiembrie 2017 – Conducerea Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” şi studenţii militari au participat la masa rotundă cu genericul „Eroii nu mor niciodată. Conflictul armat de pe Nistru, Ediția I, 2017”, activitate de comemorare a eroilor căzuţi în timpul conflictului armat de pe Nistru.

Prezent la eveniment, comandantul (rector) interimar, colonel Gheorghe Ţurcanu, în deschiderea oficială a manifestării, a subliniat importanţa consolidării sentimentului național, promovării istoriei naţionale, adevărului ştiinţific referitor tragicelor evenimente ce au avut loc în anul 1992, precum şi lecţiile învăţate din această experienţă dramatică a Republicii Moldova.  

La eveniment au fost invitați militari care au condus cu acțiunile de luptă printre care generalul de brigadă (r) Nicolae Petrică, generalul de brigadă (r) Vasile Grosu, generalul de brigadă (r) Anton Gamurari, colonel (r) Anatolie Cociug și alți participanţi la conflictul armat din 1992. Invitații au vorbit despre perioada tulbure şi grea în istoria Republicii Moldova, prinsă între dorinţa de expansiune a Uniunii Sovietice şi renaşterea simţământului naţional.

Este de menționat, că asemenea activități sunt organizate anual în cadrul instituției, având scop principal dorința de a păstra vie amintirea celor care şi-au câştigat cinstea de a deveni eroi în acest conflict armat, dar și comemorarea eroilor necunoscuți în propria țară.