Cursul de specializare în domeniul apărării antiaeriene

Publicat on decembrie 1, 2017 în Evenimente

Cursul de specializare în domeniul apărării antiaeriene

CHIŞINĂU, 01 noiembrie 2017 – Un grup de militari ai Armatei Naţionale au primit certificatele de absolvire a Cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriane în cadrul unei ceremonii desfășurate în incinta Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Prezent la eveniment, comandantul (rector) interimar al Academiei Militare, colonel Gheorghe Țurcanu a specificat că scopul principal al cursului a fost inițierea în apărare antiaeriană a militarilor care ocupă funcțiile în subunitățile antiaeriene, dar nu au pregătire inițială de specialitate.

Coordonatorul cursului, colonelul (r) Igor Zavalski, lector universitar la catedra artă militară, a menţionat că obiectivele cursului au fost: înțelegerea apărării antiaeriene ca un sistem complex; analiza aprofundată a acțiunilor posibile ale inamicului aerian; evaluarea posibilităților de luptă ale mijloacelor de riposta antiaeriană; planificarea corectă a acțiunilor militare subunităților antiaeriene și organizarea corectă a instruirii în cadrul subunităților antiaeriene.

Cursul nominalizat a fost desfăşurat în perioada 20 noiembrie – 01 decembrie 2017 și a fost absolvit de către 11 militari din cadrul Armatei Naționale.

De menționat, că aceasta este a IV-a promoție a Cursului de specializare în domeniul apărării antiaeriene și a VIII-a promoție din cadrul cursurilor cu temаtica antiaeriаnă.