Absolvirea cursului de instruire a conducătorilor auto în transportarea mărfurilor periculoase

Publicat on mai 4, 2018 în Evenimente

Absolvirea cursului de instruire a conducătorilor auto în transportarea mărfurilor periculoase

În incinta ,,Ministerului Apărării” s-a desfăşurat ceremonia de absolvire a Cursului de instruire a conducătorilor auto la transportarea mărfurilor periculoase”.

La eveniment au participat: E.S. Doamna  Doctor Julia MONAR Ambasadorul Extraordinar și Plinepotential al Republicii Federale Germania,  Colonel Harald CRISTOPH, ofițer superior al Bundeswehr-ului, responsabil de transportările de mărfuri periculoase  in Germania și înafara țării , Secretarul de stat al Ministerului Apărării, Dumitru MÎNZĂRARI, Locţiitorul Şef Marele Stat Major al Armatei Naţionale colonel Eduard OHLADCIUC, şeful Direcţiei Logistică a Marelui Stat Major, colonel Iurie Brumă, ,Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonel Sergiu Plop.

18 conducători din cadrul Armatei Naționale, selectați în baza unei proceduri speciale, au fost instruiți în cadrul unei colaborări bilaterale moldo-germane de către trei experți germani din cadrul Armatei Federale a Germaniei pentru obținerea calificării recunoscute la nivel internațional în calitate de conducători de vehicule pentru transportarea mărfurilor periculoase.

Domnul Dumitru MÎNZĂRARI a înmânat certificatele de absolvire, a felicitat absolvenţii cursului şi şi-a exprimat încrederea că experienţa acumulată în cadrul acestui curs va fi utilă absolvenţilor cursului menţionat şi a mulţumit echipei din Germania pentru buna desfăşurare a cursului.

Odată cu finalizarea cursului,cu o durată de trei săptămâni,  și susținerea examenelor de capacitate acești conducători de vehicule au primit permise de conducere speciale, care vor avea dreptul și calificarea să transporte în siguranță și cu respectarea standardelor naționale și internaționale mărfuri periculoase din care fac parte și munițiile, nu doar pe teritoriul țării, dar și în toate celelalte 50 de state membre ale ADR. Prin intermediul echipei germane de specialiști participanților cursului le-au fost transmise la cel mai înalt nivel cunoștințe despre felul și modul de ambalare, posibilitățile de încărcare, marcarea vehiculelor și măsurile care trebuie întreprinse de către șoferi în cazuri de accident, probabilitatea cărora fiind diminuată tocmai datorită instruirii profesionale realizată în cadrul acestui curs.