Absolvirea cu succes a Cursului de instruire a liderilor inferiori nivelul I

Publicat on noiembrie 30, 2018 în Evenimente

Absolvirea cu succes a Cursului de instruire a liderilor inferiori nivelul I

Un grup de militari ai Armatei Naţionale a absolvit cu succes Cursul de instruire a liderilor inferiori nivelul I, organizat de Secţia pregătire sergenţi şi subofiţeri (l.d.p. Cahul), subdiviziune a Centrului perfecţionare continuă  a  Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

La ceremonia de absolvire au fost prezenţi: Şeful J1 Direcţie personal și mobilizare, colonel Veaceslav DONICA şi Comandantul (rector) Academia Militară, colonel Sergiu PLOP.

Colonelul Veaceslav Donica a înmânat certificatele de absolvire participanţilor cursului menţionat şi totodată, dorindu-le succese şi realizări frumoase în carieră.

Potrivit Comandantului (rector) Academie Militară, colonel Sergiu PLOP, cursul a fost desfăşurat în perioada 08.10-30.11.2018 şi a fost absolvit de 14 de militari prin contract din cadrul Armatei Naţionale. În timpul studiilor,  participanţii au avut activităţi teoretice şi practice la diferite discipline militare, iar la finele cursului, militarii au susţinut şi evaluarea finală.  

De menţionat că acest curs se desfăşoară în conformitate cu Ghidul carierei militare a subofiţerilor din Armata Naţională şi are scopul de a profesionaliza corpul de subofiţeri care ulterior urmează a fi promovaţi în cariera militară.