Absolvenţii cursurilor de limba străină au primit diplome

Publicat on decembrie 27, 2012 în Evenimente

Absolvenţii cursurilor de limba străină au primit diplome

Chişinău, 27 decembrie 2012 – Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a înmînat diplomele de absolvire a cursului de limbă engleză şi limbă germană a Centrului Lingvistic din cadrul Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, în cadrul unei ceremoniei festive, organizate pe data de 27 decembrie 2012, în  sala senatului a instutuţiei.

Ministrul Apărării a înmînat certificatele de absolvire şi a urat absolvenţilor mult succes în cariera profesională cu specificarea că studierea şi cunoaşterea limbilor străine este de datoria fiecărui militar, ceea cei permite să participe la diverse conferinţe şi întruniri internaţionale.

Locotenentul major Ala Sofronovici, lector la Centrul lingvistic, a declarat că centrul are drept scop implementarea concepţiei cu privire la Instruirea lingvistică în Armata Naţională şi racordarea procesului de instruire lingvistică la imperativele timpului.

Actualmente 49 militari au absolvit cursurile de limbă engleză şi germană dintre care 43 absolvenţi la cursul de limbă engleză şi 6 absolvenţi la limba germană, din cadrul marilor unităţi, unităţilor militare şi instituţiilor Armatei Naţionale şi Departamentul Trupelor de Carabinieri au finalizat cursurile intensive de bază şi intermediar de studiere a limbii engleze şi germană. Durata perioadei de instruire a constituit 19 săptămîni, atît pentru grupa de bază cît şi cea intermediară, avînd drept obiectiv principal, dezvoltarea performanţelor lingvistice la cele patru deprinderi (citit, ascultat, vorbit, scris) cu evaluarea la final de curs în conformitate cu criteriile STANAG 6001 utilizîndu-se testul STANAG bi-nivel 1-2 şi 2-3. Calitatea suportului metodologic al predării şi selecţia exigentă a studenţilor a avut drept rezultat procent prioritar al candidaţilor promovaţi cu calificative bune, a subliniat locotenentul major Ala Sofronovici.

Este de menţionat faptul că pînă în prezent circa 863 militari au fost instruiţi în cadrul centrului nominalizat, iar activităţile didactice desfăşurate au dus la progrese marcate în direcţia ridicării nivelului de pregătire în domeniul limbilor străine, cu accent pe limba engleză şi limba germană.