Cadeţi din SUA vizitează Academia Militară „Alexandru cel Bun”

Publicat on mai 24, 2013 în Evenimente

Cadeţi din SUA vizitează Academia Militară „Alexandru cel Bun”

CHIŞINĂU, 24 mai 2013 – Un grup de cadeţi din Statele Unite ale Americii, efectuează o vizită în Republica Moldova, în special, în  Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”,  în perioada 22 mai – 12 iunie curent.

Comandantul (rectorul) interimar al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Sergiu Timercan, a menţionat că vizita cadeţilor americani este una foarte importantă. În această perioadă, tinerii cadeți americani vor avea posibilitatea de a se familiariza cu specificul  studiilor militare şi condiţiile de trai ale studenţilor militari din Republica Moldova. Cadeții americani, alături de studenții militari moldoveni vor participa la ședințe teoretice și practice, conferințe, aplicații și trageri de luptă. De asemenea, în această perioadă, cadeții americani vor avea ore de studiere a limbii de stat. Conform planului, sunt preconizate și întîlniri cu veteranii războiului II mondial, conflictului de pe Nistru și operațiunii din Iraq. Totodată, cadeţii vor cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru, a subliniat  colonelul Sergiu Timercan.

Potrivit organizatorilor, tinerii vor mai vizita diverse lăcaşuri de cult, monumente arhitecturale şi vor participa la diverse activităţi culturale şi educative.

În timpul aflării în instituţia militară, oaspeţii vor fi ghidaţi de către studenţii militari moldoveni, alături de care vor participa la un şir de activităţi planificate pe timpul aflării în Republica Moldova.

În cadrul vizitei cadeţii vor lua parte și la un proiect social, la Cojuşna.