Domeniul Securităţii internaţionale studiat de militari şi funcţionarii publici

Publicat on martie 26, 2014 în Evenimente

Domeniul Securităţii internaţionale studiat de militari şi funcţionarii publici

CHIŞINĂU, 26 martie 2014 – În perioada 25-26 martie curent, expertul NATO, colonelul dr. Florin Cârciumaru, şeful Centrului Managementul Crizelor, Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Bucureşti, România, a efectuat o vizită de lucru în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

Potrivit locţiitorului comandantului pentru învăţămînt (prorector) colonelul Iurie Gîrneţ, vizita expertului dr. Florin Cârciumaru, a constituit oferirea unui curs de lecţii în domeniul Securităţii internaţionale, destinate studenţilor militari, masteranzilor şi funcţionarilor publici de la Cursul postuniversitar de nivel politico-militar în domeniul securităţii şi apărării naţionale.

Şedinţele expertului din România, se încadrează în contextul susţinerii implementării obiectivelor IPAP de dezvoltare a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”. Activitatea menţionată se încadrează în programul  DEEP (Defense Education Enhancement Program), la care Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, este parte.

Totodată, expertul NATO, s-a întîlnit cu comandantul-rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş.

În timpul discuţiilor, colonelul Mihail Bucliş, a mulţumit dr. Florin Cârciumaru, pentru asistenţa didactică, cu menţiunea că „lecţiile destinate militarilor moldoveni şi funcţionarilor publici sunt binevenite, ceea ce oferă posibilitatea de a studia Securitatea internaţională, de la experţii din domeniu”.