Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelenţa Sa William H. Moser a susţinut o lecţie publică în Academia Militară

Publicat on octombrie 23, 2014 în Evenimente

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelenţa Sa William H. Moser a susţinut o lecţie publică în Academia Militară

CHIŞINĂU, 23 octombrie 2014 – Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Excelenţa Sa William H. Moser, a susţinut pe data de 23 octombrie curent, o lecţie publică în Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”.

În timpul discursului, Excelenţa Sa William H. Moser, a subliniat că în perioada activităţii sale în calitate de ambasador în ţara noastră a avut o colaborare fructuoasă cu Ministerul Apărării şi îndeosebi cu Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

Domnia sa, William H. Moser, a menţionat aportul şi importanţa militarilor care şi-au ales drept specialitate armata: „Să-ţi dedici viaţa pentru a servi ţara este un efort onorabil”.

Totodată, a fost evidenţiată contribuţia şi importanţa militarilor în misiunile de menţinere a păcii şi în timpul exerciţiilor multinaţionale.

Prezent la eveniment, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a subliniat că relaţiile de colaborare dintre SUA şi Republica Moldova au o importanţă deosebită pentru dezvoltarea armatei şi a mulţumit ambasadorului american pentru aportul în dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi SUA.