Ziua Internaţională a Familiei

Publicat on mai 16, 2012 în Evenimente

Ziua Internaţională a Familiei

CHIŞINĂU, 16 mai 2012 – A devenit deja o tradiţie ca în cadrul festivalului dedicat Zilei Internaţionale a Familiei, marcată anual la 15 mai în incinta Academiei Militare „Alexandru cel Bun”, să desfăşoare masa rotundă cu genericul „Familia creează valori, valorile creează familia”.

Evenimentul a fost pregătit şi moderat de către doamna Ludmila Vasilachi, lector superior universitar la catedra ştiinţe umanistice şi limbi străine. În cuvîntul său de deschidere, doamna Ludmila Vasilachi a menţionat: „Instituţia familiei în Moldova se confruntă în prezent cu profundă criză morală, de aceea se impune o abordare complexă şi multidisciplinară a acestei situaţii, pentru a consolida valorile familiei”.

„Ziua Internaţională a Familiei din acest an subliniază necesitatea echilibrului dintre muncă şi familie. Scopul este de a ajuta muncitorii de pretutindeni să-şi asigure familiile din punct de vedere financiar şi emoţional, în timp ce contribuie la dezvoltarea socio-economică a societăţii lor”,- a subliniat Ludmila Vasilachi.

La eveniment au fost invitate distinse notorietăţi din cultura autohtonă care pot da exemple elocvente tinerei generaţii care urmează să creeze familii şi să servească drept exemplu.

Paulina Zaftoni, actriţă emerită a poporului de la Teatrul „Luceafărul” a relatat tinerilor despre importanţa şi semnificaţia unei familii durabile şi de succes. Invitaţi au mai fost şi Nicolae Darie, artist al poporului la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, domnul Ioan, profesor de religie, membru al Dep-ului misionar al bisericii ortodoxe, Viorica Gherman, coordonator de programe la Societatea de Planificare a Familiei, Natalia Croitor interpretă de muzică folc. Gazde au fost studenţii Academiei Militare care au pregătit un şir de comunicate reprezentative asupra genericului subiectului propus, dar şi o poezie din creaţia proprie „Dor nemărginit” de Victor Suceanu şi „Comoara mea – familia” scrisă de către Vitalie Crudu – studenţi ai anului I Academia Militară.

Este de menţionat faptul că administraţia Academiei Militare „Alexandru cel Bun” organizează pentru al treilea an activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, sărbătorită pe 15 mai, unde sunt implicaţi numeroşi studenţi militari.