Tehnică de calcul din China pentru studenţii militari

Publicat on iulie 5, 2012 în Evenimente

Tehnică de calcul din China pentru studenţii militari

CHIŞINĂU, 05 iulie 2012 – Centrul moldo-chinez pentru cooperarea social-economică din Republica Populară Chineză, a donat Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” un lot de tehnică de calcul. Evenimentul s-a desfăşurat astăzi în sala senatului Academiei Militare.

În opinia colonelului Andrei Şarban, locţiitorul şefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale pentru asigurarea resurselor, această donaţie constituie un suport pentru dezvoltarea şi perfecţionarea învăţămîntului militar din Republica Moldova. „Consider că evenimentul de astăzi constituie un prim pas în stabilirea unor relaţii reciproc avantajoase de colaborare dintre instituţiile Armatei Naţionale cu Centrul moldo-chinez”, a specificat colonelul Andrei Şarban în cadrul ceremoniei de donare a tehnicii de calcul.

Doamna Li Yan, reprezentanta Centrului moldo-chinez, a declarat că asistenţa tehnică oferită Armatei Naţionale reprezintă un pas important în dezvoltarea relaţiilor dintre cele două state, inclusiv în domeniul militar, şi va constitui un suport important în pregătirea viitorilor ofiţeri.

Setul de tehnică de calcul, în valoare de peste 12 mii de dolari SUA, este constituit din laptop-uri, imprimante şi videoproiector, care vor fi utilizate în sălile de şedinţe a Academiei Militare „Alexandru cel Bun”.