Lecţii pentru militari în domeniul politicilor de securitate

Publicat on martie 20, 2014 în Evenimente

Lecţii pentru militari în domeniul politicilor de securitate

CHIŞINĂU, 20 martie 2014 – Comandantul–rector al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, colonelul Mihail Bucliş, a avut o întrevedere de lucru, pe data de 20 martie curent, cu expertul NATO, dr. Gustav Lindstrom din Elveţia.

Scopul vizitei de lucru în Academia Militară a expertului NATO, dr. Gustav Lindstrom constituie prezentarea unui curs de lecţii în domeniul Politicilor de securitate din Sud-Estul Europei: abordări şi perspective, destinat studenţilor, masteranzilor şi funcţionarilor publici de la cursul postuniversitar de nivel politico-militar în domeniul securităţii şi apărării, desfăşurat în premieră la Academia Militară.

La întrevederea bilaterală, comandantul-rector al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş, a familiarizat expertul, cu ultimele reforme în învăţămîntul militar superior, ciclul I de studii licenţă şi ciclul II de studii masterat, unde cu ajutorul experţilor străini au fost ajustate curriculele de studii la standarde similare instituţiilor de învăţămînt militar superior occidental.

Totodată, colonelul Mihail Bucliş, a menţionat importanţa vizitelor experţilor străini în Academia Militară, ceea se oferă oportunitate militarilor moldoveni de a studia disciplinele de profil, de la specialişti cu experienţă internaţională în domeniu.

Gustav Lindstrom, este șeful Programului de provocări de securitate emergente la Centrul de la Geneva pentru politica de securitate (GCSP). În prezent expertul fiind în calitate de co-președinte al emergenţei de securitate în cadrul Consorţiului PfP.