Absolvenţii cursului postuniversitar de conducere la nivel strategic și operativ au primit diplomele

Publicat on iunie 4, 2015 în Evenimente

Absolvenţii cursului postuniversitar de conducere la nivel strategic și operativ au primit diplomele

CHIŞINĂU, 04 iunie 2015 – Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru a înmînat, astăzi, 04 iunie curent, certificatele de absolvire a cursului postuniversitar de conducere la nivel strategic și operativ unui grup de ofiţeri ai Armatei Naţionale, în timpul unei ceremonii organizate la Ministerul Apărării.

Ministrul Apărării a subliniat că iniţiativa organizării, în premieră, pentru Republica Moldova şi Armata Naţională prin intermediul Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” a cursului de conducere la nivel strategic și operativ pentru formarea corpului de ofiţeri pentru armată este una esenţială. Militarii trebuie să fie bine pregătiţi în corespundere cu cerinţele şi rigorile timpului.

„Pentru aceasta, Ministerul Apărării a dezvoltat şi perfecţionat capabilităţile de conducere militară la toate nivelurile de comandă, de executarea a operaţiunilor pe dimensiunile terestre şi aeriene, de colectare, analiză şi distribuire a informaţiei militare, de asigurare multilaterală a acţiunilor forţelor sistemului de apărare” a menţionat Ministrul Apărării, Viorel Cibotaru.

Comandantul (rector) al Academiei Militare, colonelul Mihail Bucliş a reiterat că în perioada 19 ianuarie – 15 mai curent a fost desfăşurat cursul de conducere de nivel strategic şi operativ care a întrunit 12 ofiţeri ai Armatei Naţionale.

„Organizarea cursului postuniversitar de conducere la nivel strategic şi operativ este dictată de necesitatea de a dezvolta sistemul de învăţămînt militar naţional, de a consolida interoperabilitatea comandamentelor de forţă, precum şi din necesitatea de a mări prestigiul Armatei Naţionale în ţară dar şi peste hotare. În acest sens, un aspect deosebit de important pentru Ministerul Apărării este formarea şi pregătirea cadrelor de ofiţeri cu forţele proprii, folosind resursele umane şi materiale ale Academiei Militare a Forţelor Armate” a spus colonelul Mihail Bucliş.

Aceeaşi sursă a subliniat că programele de studii ale cursului de conducere de nivel strategic şi operati au fost elaborate în baza curriculelor Colegiului de Război din SUA şi România. În timpul cursului ofiţerii au desfăşurat şedinţe practice de studiere a teritoriului naţional, axîndu-se pe regiunile ţării, Est şi Sud.

La finele cursului militarii au primit certificatele şi insignele de absolvire a Cursului postuniversitar de conducere la nivel strategic și operativ.